2011. január 20., csütörtök

10 dolog, amiért Szombathely nem kér soha elnézést

A vasi megyeszékhely még mindig makacsul tartja magát ahhoz, hogy egy következmények nélküli országban élünk. Egyszer azonban ki kellett mondani az igazságot. Íme, a bűnlajstrom.


1. Egy dedikált Orbán Viktor-fotó az Óperencia Country Clubban.

2. A Jordán Tamás úr dirigálta Weöres Sándor Színház ocsmány előadásai és a Spiró György-féléket futtató irodalmi estjei. Nem véletlenül lakik a színész-igazgató-rendező Pornóapátin. Irredentának bélyegzett művek és a lánglelkű Varecza László, az egyetlen szombathelyiként országos ismeretségnek örvendő írózseni valószínűleg soha nem kerülnek bele a programfüzetbe.

3. A naponta doppingszerekben habfürdőző diszkoszvetők.

4. A Falco Kosárlabda Club körül lebzselők minősíthetetlen teljesítménye. (Ők bezzeg ódzkodnak az illegális teljesítménynövelő szerektől!) Helyette a tulajdonosok és a szponzorok nyithatnának végre egy normális homoszexuális klubot a városban.

5. A Himnuszt gyalázó Anima Sound System, akik nemhogy akkor, 1999-ben feloszlottak volna, továbbra is a magyar popéletet szennyezik. Fokozva a fokozhatatlant, a Kossuth-díjas Prieger Zsolt úr vezette zenekar a közel húsz éves működésük során még nem írt dalt, nem szentelt egy egész albumot Varecza László vadzsenijének.

6. A Nyugat nevű, MSZP-farvégi internetes magazin egész működése. Különösen az 1908-ban induló irodalmi folyóirat tükrében.

7. Dr. Puskás Tivadar polgármester úr nemcsak hogy a világ legunalmasabb embere, de a 2/3-os többséget magáénak tudó Fidesz szombathelyi fő arcaként sem kezdeményezte még, hogy Varecza László költővátesznek szobrot állítsanak a város szívében.

8. Egy hibbant ír író olvashatatlan műve alapján rendezik meg kősznobok minden évben a Bloomsdayt. Aznap ugyan mindig meghívják az ír nagykövetet parolázni, de ha lehet is szabad téren Guinnesst kapni, az ára vetekszik az aranyéval.

9. Lamantin Jazzfesztivál. Dzsessz, blues és egyéb, hasonlóan „igényes” zenék napokon át. Nem véletlenül pont ebben az időben látogatható az Ide a rozsdás bökőt! nevű ellenkulturális kiállítás egy közeli magánpincében, ami korábban az Öngyilkosok bálja néven futott, de aztán politikai és egyéb nyomásra az előbbire változtatták a szervezők.

10. Varecza László úr neve nem szerepel a Híres szombathelyieket listázó Wikipédia oldalon.


Varecza László Kör, Tisztánlátó Tagozat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése